aneb moje chabé literární pokusy.

Ne-Odry 2020

20. 3. 2020 18:53

 

Tohle je rychlík číslo 1113 ve směru Vyškov na Moravě, Kojetín, Hranice na Moravě, Ostrava-Svinov, Ostrava hl. n. a Bohumín s pravidelným odjezdem 11:02 z Brna. Tímto vlakem jsem měl v úterý odjet na 27. ročník Celostátní přehlídky zájmové umělecké činnosti církevních škol v Odrách. Pochopitelně jsem nikam nejel.

 

Odry vždycky byly a budou ojedinělou kombinací přátelského setkávání a rivality na poli umělecké činnosti doplněné o nezanedbatelný duchovní rozměr. Tento rok jsem měl příležitost účastnit se jich z pozice sice obyčejného návštěvníka, ale úzce spojeného s naší školní výpravou. Měla to být vzpomínková akce na léta aktivního působení ve schole BiGy a částečně rozlučka s mládím a studentským životem. Těšil jsem se na vystoupení scholy, na jam s kapelou, na pivo s maturanty, na příležitost pokecat si se současnými scholisty. Těšil jsem se na pizzu na náměstí, na každodenní výpravy za zásobami do Penny, na středeční večer chval, čtvrteční galaprogram i na páteční vstávání na vlak v šest ráno a tu dlouhou únavnou cestu zpět do Brna. Měla to být jedinečná akce, na kterou jsem měl vzpomínat stejně jako na Odry z let 2012, 2013 a 2014.

 

Pořád mě to dost mrzí (zvlášť protože příští rok už takovou šanci mít nebudu), ale jsem rád, že mě koronavirus připravil zatím „jen“ o jeden úžasný týden v Odrách. Buďme ohleduplní vůči lidem kolem nás a chovejme se zodpovědně, abychom přišli jen o svoje plány a ne o své blízké nebo dokonce vlastní zdraví.

 

Zobrazeno 787×

Komentáře

Mikina

Tyjo - Odry! Taky jsem tam jednou měla možnost být - bohužel až ve čtvrťáku těsně před maturitou (2015) ... takže jsem pak taky měla nápady jet se tam podívat jako divák, ale už to potom nikdy nevyšlo... ta atmosféra mě ale i za ten jeden turnus silně zasáhla :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Citát pro tento neurčitě dlouhý časový úsek

"Neexistuje jiná rozumná forma výchovy než být příkladem – nelze-li jinak, tedy odstrašujícím."

Albert Einstein


 

Své náměty, připomínky, výhružné vzkazy a negativní kritiku posílejte na adresu [email protected]


 

Autor blogu Grafická šablona signály.cz